Само овој викенд: Купете капут, добијте уште 1 бесплатно! Попустот се пресметува автоматски во кошничка.

Запознајте се со меките коцки MODU за активна игра

Запознајте се со меките коцки MODU за активна игра

Пред нас се зимските ладни денови, но за среќа постојат многу креативни игри во кои децата уживаат дури и кога најголем дел од времето го поминуваат дома.

Со МODU меките коцки, изработени од еколошки материјал, детската игра може да стане уште покреативна и интересна.

Како да се направи добар избор на играчка?
  • детето покажува интерес за играчката
  • играчката нема остри рабови, оштетувања, ситни делчиња, штетни бои
  • го поттикнува детето на активност
  • ја поттикнува нивната фантазија и креативност
Како MODU помага во развојот на вашето дете?

MODU го поттикнува развојот на детето благодарение на „активната игра“!

Меките коцки од пена создаваат предизвик на моторичко и креативно ниво, бидејќи можат да се сложуваат според дадените упатства, но децата, секако, можат да создаваат и свои креации како резултат на нивната фантазија.

Количка со тркалца, градење на кула со мама и тато, тркање со воз, туркање, одржување на рамнотежа…сето тоа е можно со MODU. И она најважното: децата често го користат целото тело за да се играат со MODU, а токму тоа е она што сакаме да го постигнеме.

Како алтернатива на времето поминато пред екраните корисно е да им се овозможи на децата повторно да се играат со играчки, а со MODU тоа е возможно!

Share this post