Само овој викенд: Купете капут, добијте уште 1 бесплатно! Попустот се пресметува автоматски во кошничка.

За најнежната кожа – најнежните марамчиња

За најнежната кожа – најнежните марамчиња

WaterWipes се единствените марамчиња што безбедно може да ги користите доколку вашето дете има егзема или атопичен дерматитис. 

Создадени се од Едвард, татко кој никако не можел да најде соодветни марамчиња за неговата ќерка која имала сериозен пеленски осип. Сите марамчиња кои ги користел имале хемикалии кои не само што сами по себе се штетни за кожата, туку и црвенилото го прават полошо.

Одобрени од National Eczema Association of America, Allergy UK, National Eczema Association of Australia, Association Française pour la Prévention des Allergies – AFPRAL и од доктори, акушерки и дерматолози низ целиот свет. 

WaterWipes се единствените марамчиња кои безбедно може да ги користите доколку вашето дете има егзема или атопичен дерматит. 

Всушност, WaterWipes се толку нежни што се препорачуваат и за нега на кожата на предвреме родени бебиња.

Но имаме и неколку совети за употреба на WaterWipes. Бидејќи не содржат никакви хемикалии што ја врзуваат водата доколку ги оставите подолго на едно место целата вода може да се слее на дното па кога ќе го отворите пакетчето првите марамчиња да се посуви.

Затоа препорачуваме пред да ги отворите да го свртите пакувањето и неколку пати да го истискате пакетчето за водата да се разлее подеднакво. WaterWipes треба да се искористат во рок од 4 недели по отворање бидејќи поради тоа што не содржат хемикалии, во подолг рок може да се исушат побрзо.

Повеќе за WaterWipes може да прочитате и на нивната веб-страна www.waterwipes.mk или на Instagram: water.wipes.macedonia

Share this post