Само овој викенд: Купете капут, добијте уште 1 бесплатно! Попустот се пресметува автоматски во кошничка.

За длабока хидратација на кожата – Vichy Mineral 89

За длабока хидратација на кожата – Vichy Mineral 89

Oсвен длабинска хидратација, дневниот засилувач Vichy Mineral 89 ќе ѝ овозможи на кожата и интензивно зајакнување на нејзината бариерна функција, бидејќи таа е клучен параметар за нејзината отпорност.

Докажано ја зајакнува бариерната функција на кожата: ја зајакнува атхезијата на корнеоцитите и формира заштитна мрежа (матрица) на кожата. По четири недели, изразени се: пополнетост на кожата, измазнетост на кожата и посјаен, здрав изглед на тенот.

Сите овие докажани ефекти се драгоцени за нашата кожа, забележуваме обнова, мекост и, генерално, поздрава и поисполнета кожа.

Хијалуронската киселина е референција за хидратација и пополнување на кожата, а Vichy ја користи од природен извор, добиена со ферментација од пченица. Лесната гел-текстура дава моментална свежина и чувство на хидратација.

Лесно се нанесува, брзо се апсорбира и не остава лепливи траги на кожата. Голема предност е што можеме да им го препорачаме на сите: жени, мажи, адолесценти, без оглед на типот на кожата, полот и старосната група, затоа што сега на сите им е и потребен!

Share this post