Само овој викенд: Купете капут, добијте уште 1 бесплатно! Попустот се пресметува автоматски во кошничка.

Политика за приватност

Оваа Политика за приватност (во натамошниот текст „Политика“) објаснува како КОЛОР МЕДИА ПЛУС ДОО, со седиште на ул. „Пролет“ бр. 9А-1/2 1000 Скопје (во натамошниот текст: „Дистрибутер“) ги собира вашите лични податоци, како ги користи и управува со нив. Дистрибутерот е посветен на заштита и
почитување на вашата приватност. Ве молиме внимателно прочитајте ја оваа Политика за да дознаете зошто и како ги собираме вашите податоци и како ќе се користат. Во однос на личните податоци што ги собираме, Дистрибутерот е „контролор на податоци“, односно субјект кој ги одредува целта и
начинот на кој се обработуваат личните податоци. Доколку сакате да нè контактирате во врска со вашите лични информации или оваа Политика, ве молиме користете ги информациите за контакт подолу:
Име на сопственикот: КОЛОР МЕДИА ПЛУС ДОО
Адреса: ул. „Пролет“ бр. 9А-1/2 1000 Скопје, Р Северна Македонија
Телефонски број +389 70 296 061, од 10 до 16.30 ч
Доколку сакате да нè контактирате преку е-пошта, пишете на
uizbrands@gmail.com

Ги собираме вашите лични податоци кога се релевантни за вашите потреби како потрошувач или за нашиот бизнис (на пр. кога купувате и/или нарачувате производи и/или услуги од нас, кога се регистрирате за Програмата за лојалност, кога контактирате со Дистрибутерот за поддршка на корисници, кога ќе се пријавите за нашиот News Letter, кога пополнувате анкети за клиенти или ни давате повратни информации за нашите стоки и услуги итн.). Обично ги добиваме вашите лични податоци директно од вас, кога нарачувате одредени производи или услуги, пополнувате одреден формулар или кога собираме информации преку надзор (на пр. преку безбедносни камери). Запомнете дека ова се само информации за потенцијалните начини на користење на вашите лични податоци, со кои може да се сретнете кога ги посетувате нашата електронска продавница и страниците на социјалните мрежи, кога купувате кај нас или кога ги користите нашите услуги. Во секој случај, ќе добиете јасни информации за целта на обработката на вашите податоци, а во некои случаи дополнително ќе ни треба ваша експлицитна согласност.
Вашите лични податоци нема да бидат користени во маркетинг- цели, освен ако не ни кажете дека тоа е во ред. Доколку сакате да ви испратиме детали за нашите производи, услуги, понуди и промоции, пријавете се кога ќе се приклучите на Програмата за лојалност. За повеќе информации, видете ги подолу секциите Маркетинг и Програмата за лојалност.

Сите ваши лични информации се третираат како доверливи, а Дистрибутерот и/или нашите доверливи партнери ги чуваат на адекватен начин (за повеќе информации, видете го делот: Дали Дистрибутерот ги споделува моите податоци со трета страна?).

Вообичаените категориина податоци што ги собираме од клиентите се: име, адреса, датум на раѓање, префериран јазик, адреса за плаќање, адреса за испорака или други информации поврзани со купувањето, што ги давате кога комуницирате со нас преку телефон или е-пошта; вашите претходни купувања на производи и услуги на U&Z Shopping Station и други информации што сте избрале да ги споделите со нас на доброволна основа.

Ве молиме имајте предвид дека имате право да го прашате вашиот Дистрибутер во секое време да ви овозможи пристап до вашите лични информации и за кои цели се користат податоците што се однесуваат на вас, како и за пристап до таквите лични податоци.
Покрај тоа, имате право да ја знаете целта на обработката, категориите на вашите лични податоци што ги поседуваме, третилица или категории на трети лица со кои се споделуваат вашите лични податоци. Имате право да побарате корекција на погрешно внесените податоци. Сакаме да се увериме дека вашите лични податоци се точни и ажурирани. Може да побарате од нас да ги исправиме или отстраниме сите информации за кои сметате дека се неточни или застарени.
Доколку не сте задоволни со начинот на кој ги собираме или користиме вашите лични податоци, секогаш имате право да поднесете формална жалба до Комесарот за информации од јавно значење и заштита на лични податоци.

Ги чуваме вашите лични податоци во безбедна средина. Вашите лични податоци се заштитени од неовластен пристап, откривање, употреба, промена или уништување од која било организација или поединец. Обработените податоци се чуваат во просториите и ИТ- системите на Дистрибутерот, но понекогаш ги складираме податоците на серверите на нашите доверливи провајдери.

Дистрибутерот никогаш нема да ги сподели вашите лични податоци со трето лице за цели кои не се опишани во оваа политика.

Дистрибутерот нема да ги чува вашите лични податоци подолго отколку што вашите лични податоци се неопходни за исполнување на одредена цел. За повеќе информации за периодите на задржување на одредени типови податоци, видете За што ги користиме вашите лични податоци?

Ние ги користиме вашите лични податоци на различни начини, главно за да ги исполниме вашите договорни обврски кон вас, но понекогаш ги користиме и за да го подобриме вашето искуство за купување, за директен маркетинг или од безбедносни причини. Ве молиме внимателно прочитајте ја секоја од следните ставки подолу за да дознаете повеќе за целта и правната основа за собирање податоци.

8.1 Обработка на нарачки и испорака на услуги
Кога купувате преку U&Z Shopping Station, можеби ќе треба да оставите одредени лични податоци кои се неопходни за правилно извршување на купувањето. Ова особено ќе се случи ако, покрај купувањето на нашите производи, изберете да користите услуга за испорака. Ние, исто така, користиме платежни системи од трета страна за да ја обработиме вашата нарачка и да потврдиме дека личните и финансиските информации што ни ги давате се точни, за да се осигуриме дека плаќањето е безбедно извршено и дека вашите информации не се злоупотребуваат. Со цел да се осигуриме дека производите и услугите што ги купувате од нас се испорачани на точната адреса, работиме со доверливи надворешни партнери и споделуваме со нив некои од вашите лични информации неопходни за да ги обезбедиме соодветните услуги (на пр. вашето име, адреса за испорака и во врска со испораката што сте ја навеле, како што е времето од денот во кое сакате да добиете испорака).

8.2 Програма за лојалност
Програмата за лојалност е наш членски клуб кој е отворен за луѓе постари од 18 години. Можете да прочитате повеќе за програмата за лојалност овде. Кога се регистрирате за Програмата за лојалност, ќе ве замолиме да ни ги оставите личните информации потребни за регистрирање на вашиот профил. Исто така, на вашиот профил на ќе приложиме информации за купувањата направени со членската картичка, информации за фактурите што ви се издадени и, со ваша посебна и експлицитна согласност, информации за историјата на вашата интеракција со нашите сајтови. Ние ги користиме вашите лични податоци за подобро да ги разбереме вашите потреби и преференции за купување и да подготвиме понуди и да ви обезбедиме информации за производите и услугите за кои можеби ве интересираат. News Letter и СМС-пораките со информации за тековните понуди ви се испраќаат како дел од Програмата. Овие информации ќе ви бидат испратени само ако ни дадете согласност, што може да се најде на формуларот за регистрација на програмата за или на веб-страницата U&Z Shopping Station. Ќе ги чуваме податоците што ни ги давате за да го одржиме вашиот профил за време на вашето членство во Програмата.

8.3 Услуга за клиенти
Ако ја контактирате нашата служба за корисници (на пр. ако побарате враќање на производ од кој не сте задоволни итн.), ќе ни требаат вашите информации за контакт за да го решиме проблемот. Таквите податоци ќе се користат само за оваа намена. Во одредени случаи, ќе ги користиме услугите на трети страни на кои им ги доверивме вашите податоци, до степен што е неопходен за решавање на вашиот случај (на пр. даватели на услуги за испорака), како што е опишано во делот Дали Дистрибутерот ги споделува моите податоци со трета страна? Во овој случај, тие можат да бидат даватели на транспортни услуги, како и добавувачи на ИТ-системи кои работат за Дистрибутерот како дел од техничката поддршка.
Можете исто така да контактирате со Службата за кога сакате да купувате по телефон. За купување преку телефон, Дистрибутерот ги обработува вашите податоци, како што се: име и презиме, адреса за испраќање фактури, адреса за испорака, глас, телефонски број и адреса на е-пошта. Овие информации ги давате на доброволна основа, но доколку не го сторите тоа, постои можност за неизвршување на нарачката или испорака.

8.4 Веб-страница
Некои информации за вас може да се соберат и кога ќе ја посетите страницата U&Z Shopping Station. Овие податоци ќе бидат обработени за одредена цел, за која ќе ве информираме најдоцна во моментот на собирање (на пр. за онлајн продажба, за складирање на списокот за купување што сте го создале итн.). Во овој случај, ако не ни дадете одредени информации, тоа може да ја ограничи можноста за купување преку Интернет или да го намали нивото на искуство за купување.

8.5 Колачиња
За да ја одржува страницата и да ја обезбеди функционалноста што ја очекувате, Дистрибутерот користи технологија попозната како „колачиња“. Колачињата се мали датотеки што ги испраќаме до вашиот компјутер и до кои можеме да пристапиме подоцна. Тие можат да бидат привремени или постојани и да користат, на пример, JavaScript или Flash технологија. Благодарение на колачињата од нашата страница, можете да пребарувате без тешкотии и да ги видите резултатите што се релевантни за вас. Колачињата ни покажуваат што ве интересира вас и другите посетители на нашата страница, што ни помага да ја подобриме неговата употреба за секого.
Најважните колачиња што ги користиме се:
Строго неопходни колачиња. Тие се неопходни за да се осигури дека локацијата ефикасно функционира од техничка перспектива.
Колачиња за функционалност. Тие помагаат да се подобри вашето искуство со сеќавање на вашите избори.
Колачиња за следење активност. Тие собираат информации за тоа како ја користите нашата веб-страница и дознаваат какво е нашето влијание.
Колачиња за таргетирање. Овие колачиња се користат за да му овозможат на Дистрибутерот да поставува реклами на други страници што ги посетува клиентот или да избегне објавување реклами за клиент кој веќе е запознаен со кампањата на Дистрибутерот. Дополнителни програми за социјални мрежи. Овие колачиња се користат за поврзување на нашите клиенти со нашите канали на социјалните медиуми. Потоа, информациите обезбедени од колачињата може да се користат на различни начини.

Може да пристапиме до колачиња складирани на вашиот компјутер кога ќе ја посетите нашата страница или кога ќе ја отворите е- поштата што ја испраќаме. Ако сакате да ги избришете колачињата што се веќе на вашиот компјутер, видете ги упатствата во вашиот пребарувач со кликнување на „Помош“ во менито на тој пребарувач. Ние обработуваме колачиња само со ваша согласност. За да ја повлечете согласноста или да се согласите со употребата на колачиња, приспособете ги соодветните поставки во вашиот прелистувач. Сепак, некои од функциите на нашата страница можеби нема да работат без колачиња. Кога ќе побараме согласност, ќе ви ја претставиме целта поради која ќе се обработуваат ваквите информации за вас и ќе ве информираме за вашите права.

8.6 Други локации
Веб-страницата U&Z Shopping Station може да содржи врски до и од страници на трети страни. Оваа политика се однесува само на оваа страница, така што кога ќе се поврзете со други сајтови, треба да ги прочитате политиките за приватност на тие страници.

8.7 Маркетинг
Дистрибутерот би сакал да ви испрати информации за нашите производи и услуги кои можеби ве интересираат. Сепак, дозволено ни е да ви испратиме таков маркетинг-материјал само ако одлучите да го сторите тоа. Ве молиме имајте предвид дека дури и ако сте се согласиле да ги добивате нашите маркетинг-пораки, можете едноставно да се откажете подоцна.
Имате право да нè спречите во секое време да ве контактираме за маркетинг-цели. Доколку повеќе не сакате да ве контактираме за маркетинг-цели, кликнете на копчето за отпишување на крајот од нашата маркетинг-порака (е-пошта / News Letter).

8.8 Други лични информации што ни ги давате
Можете, на доброволна основа, да ни дадете информации што ги вклучуваат вашите претпочитани производи, причините поради кои купувате одреден производ, информации за вашето семејство и начин на живот – благодарение на ова, можеме да дознаеме повеќе за вашите преференции за купување и дополнително да ги подобриме вашето шопинг-искуство. Можете, исто така, да ни ги дадете овие информации доколку се регистрирате или ги искористите специјалните понуди на U&Z Shopping Station, купони за попуст или други промоции. Во секој од горенаведените случаи, ќе се трудиме да ви обезбедиме веродостојни информации во врска со обработката на податоците.

8.9 Стапување на сила и измени на Политиката за приватност
Оваа Политика стапува на сила на 1 ноември 2021 година. Политиката за приватност ќе биде предмет на редовни ревизии, а ние ќе ја објавиме секоја ажурирана верзија на оваа веб-локација.